Velikost textu: AAA

Reklama

Pozvěte kamarádku do cukrárny!

Generace 55+ má jednoznačně právo na „sladký život“! Je ideální, pokud návštěvu cukrárny spojíte s milou schůzkou s přítelkyní. Pohled na svět, příjemně rozostřený báječným větrníkem, křehounkou laskonkou a božskou kávou „Latté“, přece nikdy nemůže být špatný!

Cukrárna Café St-Tropez

Cukrárna – kavárna Café St-Tropez v sobě téměř geniálně pojí francouzské i české prvky. Najdete ji přímo v centru Prahy, v Paláci u Nováků. Za jejím otevřením stojí francouzský manželský pár Musso, manželé Nosálovi a Lukáš Otys. Vaše chuťové buňky se tak mohou cíleně toulat dvěma kulinářsky velmi zajímavými oblastmi evropského kontinentu – po Čechách i Francií. A nejen toulat – můžete se i pokochat pohledem. Umění zdejších cukrářů totiž můžete sledovat za sklem, přímo vidíte, jak se sladká krása tvoří pod vedením zkušeného francouzského mistra Jeana Francois Musso. Stejně jako rodina Musso, tak i česká rodina Nosálů má v cukrářském řemesle bohatou tradici. A návštěvníkům mají ve své cukrárně rozhodně co nabídnout!
Vynikající zmrzliny, čokoláda, po které se vám tají dech. Zákusky s tajemstvím. Doporučujeme především zdejší piškoty a také žloutkové věnečky podle původních receptur z první republiky – věřte nám, že nemají chybu!

Cukrárna Myšák

To není jen cukrárna, ale pro českého labužníka a milovníka sladkostí přímo legenda! Firma Františka Myšáka byla založena v roce 1904. Do domu ve Vodičkově ulici 31, kde sídlí i dnes, se přestěhovala o sedm let později. A už tehdejší návštěvníci si zřejmě na jejích sladkostech pochutnávali. V roce 1922 si díky tomu mohl proslulý cukrář dovolit nechat původní neorenesanční budovu přestavět světoznámým stavitelem a inženýrem Josefem Čapkem. Cukrárna fungovala pod taktovkou rodiny Myšáků do r. 1949, kdy byla pronajata národnímu podniku Odkolek. O rok později byla znárodněna. A dlouhá léta nakonec uzavřena. Synonymem pro cukrárnu Myšák je ale pro většinu z nás bezkonkurenční karamelový pohár! Vydejte se proto k Myšákovi, obhlédněte nově zrekonstruovaný interiér, který se proměnil. Skvělé zákusky zůstaly – jablka v županu, tiramisu, Pohár krále Václava – nezapomeňte ale pozvat přítelkyni na krále zdejší nabídky – Karamelový pohár Myšák!

Kavárna Out Cafe Chocolate

Milujete čokoládu? Pookřejete, pokud ucítíte vůni lahodné kávy? Pak nesmíte vynechat kavárnu Out Café v Korunní ulici na pražských Vinohradech. Praha následuje New York, Florencii, Sydney a další světové metropole se svou první čokoládovou kavárnou. Vůbec není od věci poznat čokoládu v její pravé podobě. Nechat si ji rozplynout na jazyku a snít přitom o cestě do Venezuely, Trinidadu nebo Jamajky, odkud čokoláda pochází. V Out Cafe se z ní můžete radovat i v Praze, bez dalekého cestování za svým snem. Dokonale pražená káva, čokoláda chuti takové, že si s kamarádkou snad nebudete ani povídat. Obě budete jen tiše snít. Nejen kávy, z nichž si nebudete moci vybrat a čokoláda jako v ráji, ale myslí tady opravdu na všechny. Ve svém příjemném interiéru nabízejí zákazníkům například i báječný bezlepkový cheesecake!

Erhartova cukrárna

Dorty pana Erharta jsou malý zázrak! Platilo to tak už před sedmdesáti lety, kdy podnik začínal a pokud pozvete kamarádku do Erhartovy cukrárny v ulici Milady Horákové na Letné dnes, určitě dáte jednomu z Tipů 55+ za pravdu! Zdejší cukrářský tým se opravdu snaží, aby návštěvníkům chutnalo. Pozvou vás tu na „klasiku“ – štrůdl nebo větrník, okouzlí vás minidezerty, případně hruškovým nebo lanýžovým dortem. Za čím se ale opravdu vyplatí vyrazit si na Letnou, to je zdejší neskutečná Erhartova laskonka! Zákusek, za kterým mířily a dodnes míří davy lidí. Laskonka z Erhartovy cukrárny je zážitek, který byste si vy, ani vaši přátelé neměli nechat ujít. V cukrárně nad laskonkou vás popadne báječná nostalgie dřívějších dob, kdy posezení nad kávou a zákuskem patřilo k životnímu stylu. Nadýchaná laskonka je chuti takové, že člověk v životě konečně pochopí jednoduchou věc. Ráj může být někdy velice blízko vás, stačí si to pouze uvědomit a užívat si. Máte ho opravdu jen na dosah ruky!

Au Gourmand – Patisserie
(cukrárna)

Francouzská cukrárna, pekárna a lahůdky, v nichž si můžete udělat radost v Praze v Dlouhé ulici, Rytířské, Pasáži Myslbek nebo Palladiu. Zdejší filozofie je jasně francouzská a zní – „probudíme ve vás lásku k jídlu“! Opět tu pracují s čokoládou jako s nebeskou manou a zdejší brownies, koláč z jablek, hrušek nebo pomerančů skutečně nemá chybu. A co teprve mandlový fondán a čokoládová nebo pomerančová pěna?
Překvapí vás tu ale i skvělými domácími chleby, bramborovým, cibulovým nebo olivovým, případně dokonalými francouzskými slanými koláčky. Pekaři se při jejich pečení nejčastěji inspirují domácí kuchyní Lotrinska. A pokud vám bude chladno, nebo budete mít po našem putování cukrárnami a kavárnami chuť na něco jiného, nabídnou vám v Au Gourmand i dokonalé polévky. Například hříbkovou, tomatovou, boršč nebo skvělou polévku z cizrny.

Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama