Jablečná kouzla paní Thielové
S jablky snadno a rychle
Paní Valentina Thielová je stále neobyčejně krásná. Sympatická herečka má smysl pro humor, královnou je ale i doma ve své kuchyni. Dámu, kterou vaření baví, jste v poslední době mohli zaregistrovat například jako tvář značky Corega. Nás pozvala na dobroty z jablek. Ochutnejte! Jablka se snadno dají využít i v momentě spěchu, kdy zazvoní nečekaná návštěva.
Pečená jablíčka
„Jednou se mi stalo,“ usmívá se paní Valentina, „že se skutečně nečekaně ozvali přátelé a já rychle chystala něco dobrého ke kávě. Listové těsto bylo zmrzlé, honem jsem přemýšlela, kudy kam? Napadla mě pečená jablíčka, jaké nám dělávala maminka, když jsme byli malí. Říkala jsem si, jaké asi budou, není to jako pohoštění málo? A víte, co? Slavila jsem s nimi i po letech ohromný úspěch!“
Pečená jablka
Vezmete formu, vymažete ji máslem. Jablka umyjete a z celých jablek vyndáte jadřince. Do otvoru každého z nich pak vložte kousek másla. Poté přidejte do každého jablka dvě lžíce zavařeniny, zapíchejte do něho mandle, posypte ještě vydatně vanilkovým cukrem. Polijte klidně i ovocnou šťávou a dejte péct na 160 stupňů do trouby. Jablíčka jsou vynikající dezert. A výborná jsou teplá i studená!
Tyrolský jablečný koláč
Vezměte listové těsto, rozválejte na tenkou placku a vložte na pečící papír do trouby. Jablka oloupejte, nakrájejte na osminky, pokapejte citronovou šťávou, aby netmavla a hustě je poskládejte na plech. Pocukrujte, posypte mandlemi, rozinkami, skořicí a na závěr polijte čtvrt litrem šlehačky, do které rozkvedláte dvě vejce. Dejte péct do trouby na cca 180 stupňů.
Dobou chuť a krásný zbytek léta všem přeje Valentina Thielová