Velikost textu: AAA

Reklama

jezte zdravě

17.2.2011

Dobré a špatné v kuchyni

Jídlo dokáže zázraky – potěšit, pobavit i udělat radost. Ale také dokáže život pěkně znepříjemnit. Dnes vám doporučíme, co je pro vás dobré a také co nikoli v kuchyni. Dobré jsou vždy živé potraviny a mezi ty špatné se řadí především ty s vyskoým obsahem tuku.

více >>

jezte zdravě

8.2.2011

29 tipů, jak ušetřit v kuchyni

Úspory jsou dnes hlavním tématem všech zpráv. My jsme se na ně podívali trochu jinak. Z kuchyně! Díky chytrým nákupům a chytrému vaření můžete každý měsíc uspořit až několik set korun. Pokud máte svůj tip, podělte se o něj a pošlete nám ho do redakce.

více >>

jezte zdravě

28.7.2010

Na trhu je sýr pro seniory!

Pro naše čtenáře je to výborná zpráva. Je dávná pravda, že s vyšším věkem naše potřeba vápníku stoupá. A výrobci už na tento trend začínají pružně reagovat. Na trhu se objevil například sýr pro seniory. Pochoutka, jejíž receptura přesně odpovídá nejen výborné chuti, ale především potřebám konzumentů vyššího věku. Je dobré o ní vědět.

více >>

jezte zdravě

24.5.2010

Skořice voní, chutná i léčí

Skořice patří k zázračným přírodním léčivům. Kdoví, koho kdysi dávno napadlo, že kůra stromu může obohatit člověka nejen svou vůní, ale i svými blahodárnými účinky. První zmínky o skořicovníku jsou více než 4000 let staré a pocházejí z Číny.

více >>

Jezte zdravě

23.3.2010

Biopotraviny ano či ne

Biopotraviny jsou čím dál populárnější. V kvalitě bio si můžeme koupit mouku, čočku, těstoviny, maso, máslo, sýry, zeleninu, ovoce, dokonce i uherák či čokoládu. V čem jsou biopotraviny jiné? Při jejich pěstování je zakázáno používat umělá hnojiva, herbicidy a pesticidy.

více >>

Jezte zdravě

21.1.2009

K sushi patří wasabi

Wasabi je název pro japonský křen, který je o poznání silnější než ten náš domácí. Má také velmi výrazné aroma, které působí na žlázy v našem nose, při delším styku se vzduchem však sílu ztrácí. Používá se k sushi, ale my vám přinášíme recept na oříšky v krustě z wasabi.

více >>

Jezte zdravě

23.12.2009

Což takhle dát si cibetkovou kávu?

Člověk není jediným tvůrcem gastronomických zázraků.Hitem je Kopi Luwak, tedy cibetková káva. Kam se na ni hrabe český „turek“ s lógrem. Za cibetkovou kávou (jak nadšeně o ní mluvil Jack Nicholson ve filmu Než si pro nás přijde!) musíme do Asie, za cibetkami.

více >>

Jezte zdravě

14.12.2009

Vánoce – nejlepší jsou na talíři

Olovo už dávno nelijeme, střevíci se nehází, z překrajování jablka sešlo. Poetické vánoční tradice jsme po špičkách opustili. Nechali jsme kamsi zmizet i zvyk postních vánočních krmí. Tedy ne zcela, některé recepty trvají, jiné jsou znovuobjevovány. Nicméně vánoční, mezi nimi i štědrovečerní jídelníček se změnil v jakousi nevyhlášenou, přesto však v tichosti přijatou oslavu obžerství.

více >>

Jezte zdravě

18.11.2009

Duševní svěžest je v rybím tuku

Už dříve ho lidé označovali za malý zázrak. Rybí tuk se stal synonymem zdraví. Děti, kterým se denně povinně podával na polévkové lžíci na posílení imunity, se ošklíbaly. Netušily, že takzvané nenasycené omega-3 mastné kyseliny, obsažené v rybím tuku, prospívají nejen jim, ale i dalším členům rodiny.

více >>

Jezte zdravě

18.11.2009

S noblesou, ale zdravě

Mušle jsou pokrmem pro fajnšmekry. Dopřejeme si je v restauracích, na zahraničních dovolených, jen v kuchyních našich domovů jsou stále ještě vzácností. Jejich přípravou si mnohdy nejsme stoprocentně jistí. Odbornice na zdravou výživu Dagmar Janatová tentokrát nabízí talíř zapečených mušlí. Jsou zdravé, ve stylu anti-aging stravování a jejich příprava je geniálně snadná.

více >>

Jezte zdravě

18.11.2009

Kudy projde, tudy léčí

„Medicínu“ životní energie si může namíchat každý sám. Podle odbornice na zdravou výživu Dagmar Janatové musíme jen poznat, které potraviny nám nedělají dobře. A do jídelníčku naopak zařadit ty, které obnovují duševní a fyzické síly, tedy čerstvé kvalitní potraviny, nejlépe v bio kvalitě, bez aditiv a konzervantů. Je to první krok k novému životnímu stylu a modernímu anti-aging efektu stravování.

více >>

Jezte zdravě

18.11.2009

Pět elementů Feng Shui

Jídlo léčí. Poznáte to i díky Feng Shui. Je to tradiční čínské umění o životě v harmonii s okolím. Do krajíce Feng Shui se s vervou zakousla Radka Hozmanová. Na základě vlastních zkušeností našla cestu, jak díky správně zvolené stravě výrazně upevnit zdraví. A to bez ohledu na věk.

více >>

Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama