zahrada
Asijská zelenina v české zahradě II
Milujete asijskou kuchyni? Lehkou, chutnou a přitom nenáročnou na přípravu. Pak pro vás máme tip, jak si vypěstovat na vlastní zahrádce zeleniny, které vaší domácí „číně“ dodá tu správnou chuť.
více >>zahrada
Bylinky si pěstujte doma
Není nad čerstvé bylinky v kuchyni. Vůni i příjemné aroma máte hned kdykoliv po ruce. Čerstvé bylinky mají lepší chuť i vůni než sušené, ocení vás nejen gurmáni. Navíc květináč, který se zelená po celý rok, zapůsobí doma v kuchyni i jako zajímavá dekorace.
více >>zahrada
Asijská zelenina v české zahradě I
Milujete asijskou kuchyni? Lehkou, chutnou a přitom nenáročnou na přípravu? Pak pro vás máme tip, jak si vypěstovat na vlastní zahrádce zeleninu, která vaší domácí „číně“ dodá tu správnou chuť. Dnes přinášíme první nabídku – a vy už začněte uvažovat, kde vyhradit místo v zahrádce pro exotickou novinku.…
více >>ZAHRADA
Přírodní hnojiva
Každá rostlina potřebuje ke svému zdárnému vývoji hnojivo. Pokud nechcete svoji zahradu zatěžovat hnojivy umělými, můžete si připravit vlastní elixíry zdraví z přírodních látek. Dobrým základem pro půdu je kompost a uzrálý hnůj. Obojí však působí dlouhodobě a květiny i zeleninu je nutné přihnojovat i během sezóny.
více >>ZAHRADA
Skleník pro vaši úrodu
Pěstujete zeleninu nebo si sami předpěstováváte sadbu květin? V tom případě určitě oceníte skleník. Počítejte s investicí kolem 10 000 Kč, ale zvláště na jaře vám rostliny porostou doslova před očima. A některé, jako například papriky, v našich přírodních podmínkách bez skleníku sotva dokážete vypěstovat. Jak tedy začít?
více >>Zahrada
Máte raději vánoční hvězdu či vánoční kaktus?
Vánoční jsou stromky, dárky, cukroví, ale také hvězda a kaktus. Možná máte raději hvězdu, možná upřednostňujete kaktus. Jisté je, že obě kytky zejména v kvetoucí fázi přinášejí radost a signál – svátky jsou tady…
více >>Zahrada
Zahrada v zimě odpočívá, ale nespí
Vaše zahrada byla po létě možná více unavena než vy a tak si docela ráda odpočine. Zdánlivě. Procesy v ní probíhají, byť volným okem pozorovatelné nejsou. A ty procesy jsou o to užitečnější, o co citlivěji jste zahradu na zimní spánek připravili…
více >>Zahrada
Zimní zahrada – luxus a pohoda
Zimní zahrady se začaly stavět od poloviny sedmnáctého století, kdy se jim říkalo oranžérie, protože byly určeny především pro celoroční pěstování pomerančovníků. Nejdříve to byly zděné budovy s velkými okny, ve kterých se v zimě přitápělo. Pěstování citrusů byla velice nákladná investice, kterou si tehdy mohl dovolit pouze panovník a vysoká šlechta. Právě proto se staly zimní zahrady symbolem blahobytu a i dnes patří k nadstandardu, jsou poměrně drahé a také architektonicky často náročné.
více >>