Vaříme s...
Zdravé vaření s Natálií Kšajtovou
Natálie Kšajtová – Fajtlová patří k našim nejúspěšnějším manekýnám 70. let. Od začátku osmdesátých let začala s makrobiotikou, původně kvůli rakovině – a tu si striktní makrobiotikou naprosto úspěšně vyléčila! Své rady a tipy nabízí i čtenářům portálu www.padesatpetplus.cz.
více >>Vaříme s...
Slané pokušení Edity Adlerové
Edita se v pouhých osmnácti letech stala naší nejmladší Carmen. Měla kariéru skvěle rozjetou. Život se ale rozhodl, že nic jí zadarmo nedá. Jistý čas se proto kromě zpěvu živila i v pekárně. A úspěšně! Nabízíme vám její recept na kynuté škvarkové buchty se zelím či se špenátem – Editino slané pokušení.
více >>vaříme s...
Hálászlé s paní Gizelou Oňovou
Paní Gizela Oňová je osobnost. Zpívá moderní hudbu, jazz, dechovku, evergreeny, vystupuje jako Huberta v muzikálech „Mníšky“ a „Mníšky milionárky“ v divadle Teátro. Je tváří firmy Corega na Slovensku. A k tomu všemu je tato půvabná dáma i vynikající kuchařka. Zve nás na své vynikající „hálászlé“.
více >>vaříme s...
Jablečná kouzla paní Thielové. S jablky snadno a rychle
Paní Valentina Thielová je stále neobyčejně krásná. Sympatická herečka má smysl pro humor, královnou je ale i doma ve své kuchyni. Dámu, kterou vaření baví, jste v poslední době mohli zaregistrovat například jako tvář značky Corega. Nás pozvala na dobroty z jablek. Ochutnejte! Jablka se snadno dají využít i v momentě spěchu, kdy zazvoní nečekaná návštěva.
více >>vaříme s...
Dobrou chuť s Marií Retkovou! Lilky a la lasagne
Oblíbená moderátorka a hlasatelka Marie Retková je nejen nadšenou sportovkyní, která se mimo jiné zúčastnila i tenisového turnaje 55+, ale „doma“ je i v kuchyni. Čtenářům našeho portálu nabízí stále usměvavá Marie jeden ze svých tipů na zdravou letní dobrotu. Spolu s ní si pochutnáte na vynikající úpravě lilků.
více >>vaříme s...
Vaříme s Radkou Hozmanovou…
Radka Hozmanová pořádá kurzy vaření podle zásad feng shui. Mimo jiné také zdůrazňuje, že podstatné není pouze to, jaké suroviny v kuchyni používáte,ale také to, jak je upravujete…
více >>Vaříme s...
...Petrou Janů
Petra Janů výborně zpívá, skvěle vypadá, ale stejné superlativy si zaslouží i jako kuchařka. Pokud víte, že po silvestrovské noci míváte horší start do prvního dne Nového roku, připravte si už předem „Novoroční zelňačku“, kterou miluje Petra i její manžel.
více >>Vaříme s...
Rumový drdol od bábinky - Evy Hrušínské
Herečka Miluše Šplechtová měla v životě velké štěstí. Osud jí nadělil úžasnou tchyni – paní Evu Hrušínskou. U ní Miluška sbírala nejen rady do života, ale i kuchařské recepty, které se v rodině tradují po generace. Rumový drdol připravovaly jako vánoční pochoutku už maminka a babička paní Evy v době první republiky. A miloval ho i Rudolf Hrušínský nejstarší. Miluška Šplechtová ho své rodině připravuje o Vánocích dodnes. A nabízí vám recept.
více >>Vaříme s...
Netradiční vánoční chod
K reprezentantům české kuchařské scény, vycházející z dávných tradic a surovin, citlivě upravovaných současnými trendy, patří šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Z nabídky netradičních vánočních menu v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise pro vás jedno takové připravil s tím, že jeden z chodů si můžete „střihnout“ sami.
více >>Vaříme s...
Vaříme se Zdeňkem Pohlreichem
Zdeněk Pohlreich patří momentálně k nejznámějším kuchařům v naší republice. Pro naše čtenáře vybral tři následující recepty. V tištěné podobě, bez jeho nezaměnitelného komentáře, k nim bude sice něco scházet, ale věříme, že i tak bude jídlo bude báječné. Dobrou chuť. A kdyby chuť sice byla, jídlo by se ovšem moc nepovedlo - přijďte si ověřit do pražského Café Imperial, jak ho umí připravit Zdeněk Pohlreich...
více >>Vaříme s...
Halí, belí, kachna v zelí…
Není možné být stále jenom na dietách. K životu potřebujeme i radost z jídla! Požádali jsme Miroslava Kuchaře, majitele pražského hotelu Diana, patřícího podle hodnocení Grand restaurant k šéfkuchařským špičkám, aby doporučil našim čtenářům něco chutného na zub.
více >>