Netradiční vánoční chod
K reprezentantům české kuchařské scény, vycházející z dávných tradic a surovin, citlivě upravovaných současnými trendy, patří šéfkuchař Oldřich Sahajdák. Z nabídky netradičních vánočních menu v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise pro vás jedno takové připravil s tím, že jeden z chodů si můžete „střihnout“ sami.
Vánoční večeře podle Oldy Sahajdáka:
- amuse-bouche maison – domácí tatarský biftek z argentinského bio hovězího
- lehce uzený třeboňský candát, křenová pěna, pečená karotka
- telecí líčka, omáčka z rajských jablíček, perník, domácí těstoviny
- amuse-bouche du jardin – tomatový salát
- 20 hodin pečený vepřový bůček, muškátová nádivka, kapusta
- dukátové buchtičky, hrušková povidla, vanilková pěna
Lehce uzený třeboňský candát, křenová pěna, pečená karotka
Porce candáta necháte při 40 °C asi deset minut na jablečných pilinách, potom zprudka opečete na přepuštěném másle. Bio karotku omyjete, zabalíte do alobalu a při 130 °C pečete ca 45 minut. Po vychladnutí ji oloupete a rozmixujete se solí. V mléce namočíte křen, nejlépe přes noc (mléko vytáhne ostrost), v poměru 1:1 svaříte se smetanou na polovinu, osolíte a přidáte oříšek másla. Servíruje se ze sodovkové láhve. Karotkový prach získáte tak, že rozmixovanou karotku usušíte, znovu rozmixujete a procedíte přes jemný cedník.