Rumový drdol od bábinky – Evy Hrušínské
Herečka Miluše Šplechtová měla v životě velké štěstí. Osud jí nadělil úžasnou tchyni – paní Evu Hrušínskou. U ní Miluška sbírala nejen rady do života, ale i kuchařské recepty, které se v rodině tradují po generace. Rumový drdol připravovaly jako vánoční pochoutku už maminka a babička paní Evy v době první republiky. A miloval ho i Rudolf Hrušínský nejstarší. Miluška Šplechtová ho své rodině připravuje o Vánocích dodnes. A nabízí vám recept.
Rumový drdol připravujeme ze čtyř balíčků piškotů - nejlépe cukrářských, ale mohou být i dětské kulaté. Do vodou vypláchnuté dortové formy naskládáme vrstvu piškotů namočených v rumu. Potřeme silnou vrstvou krému a znovu dáme vrstvu rumových piškotů. Celé opakujeme až do naplnění formy.
Krém si připravíme z ½ l smetany, ½ l mléka, čtyř žloutků a vanilkového cukru. Přidáme dvě lžíce cukru krupice, tři až čtyři lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání svaříme. Necháme vychladnout. Druhý den ušleháme hustou šlehačku a celý dort jí silnou vrstvou potřeme.
Dobrou chuť a hezké Vánoce Vám přeje Míla Šplechtová