Velikost textu: AAA

Reklama

Rumový drdol od bábinky – Evy Hrušínské

Herečka Miluše Šplechtová měla v životě velké štěstí. Osud jí nadělil úžasnou tchyni – paní Evu Hrušínskou. U ní Miluška sbírala nejen rady do života, ale i kuchařské recepty, které se v rodině tradují po generace. Rumový drdol připravovaly jako vánoční pochoutku už maminka a babička paní Evy v době první republiky. A miloval ho i Rudolf Hrušínský nejstarší. Miluška Šplechtová ho své rodině připravuje o Vánocích dodnes.  A nabízí vám recept.

Rumový drdol připravujeme ze čtyř balíčků piškotů - nejlépe cukrářských, ale mohou být i dětské kulaté. Do vodou vypláchnuté dortové formy naskládáme vrstvu piškotů namočených v rumu. Potřeme silnou vrstvou krému a znovu dáme vrstvu rumových piškotů. Celé opakujeme až do naplnění formy.

Krém si připravíme z ½ l smetany, ½ l mléka, čtyř žloutků a vanilkového cukru. Přidáme dvě lžíce cukru krupice, tři až čtyři lžíce polohrubé mouky a za stálého míchání svaříme. Necháme vychladnout. Druhý den ušleháme hustou šlehačku a celý dort jí silnou vrstvou potřeme.

Dobrou chuť a hezké Vánoce Vám přeje Míla Šplechtová

Chutě

citát dne:

Převádějte velké problémy na menší a menší, a ony nakonec přestanou existovat!

Čínské přísloví

Reklama